60-ական թվականներին, Օդեսայի ակնաբուժական կլինիկայի հաճախորդներից շատերի բախտն է բերել, քանզի նրանց հաջողվել է ստուգում և բուժզննում անցնել հենց հայտնի պրոֆեսոր Վլադիմիր ֆիլատոցի մոտ և տեղեկանալ ալոեի հիմքով պատրաստվող հրաշագործ այս բաղադրատոմսի մասին, որն այն ժամանակ չեր հրապարակվում և հայտնի էր միմիայն պրոֆեսոր Ֆիլատովի սեփական այցելուներին:
Ալոեի հիմքով այդ բուժանյութը ոչմիայն տեսողությունն էր լավացնում, այլև ամրապնդում էր իմունային համակարգը:
ԲԱՂԱԴՐԻՉՆԵՐ
Ծառատիպ ալոեի հյութ – 100գ.
Մանրացրած հունական ընկույզ – 500գ.
3-4 միջին չափսի կիտրոնի հյութ
Մեղր
Պատրաստում ենք ակադեմիկոս Ֆիլատովի խառնուրդը
Ալոեի հասուն տերևներից, քամում ենք հյութը, կամ օգատգործում ալոեի քամվածք:
Կիտրոնի հյութը խառնել մեղրի հետ:
Միավորել բոլոր բաղադրիչները և խաղնել, դարձնելով միատարր զանգված:
Պատրաստած բուժանյութը պահել սառնարանում:
Խառնուրդի կիրառման կարգը
Օրական առնվազն 3 անգամ, սնունդ ընդունելուց առնվազն 30 րոպե առաջ, ընդունել 1 աղցանի գթալի չափով բուժանյութ:
Խառնուրդը կարելի է օգտագործել, որքան որ հարկն է՝ մինչև տեսողության բարելավվումը:
Կարևոր հանգամանքներ
Խառնուրդի պատրաստման համար, հարկավոր է կիրառել առնվազն 2-3 տարեկան հասակ ունեցող տերևները:
Ակադեմիկոս Ֆիլատովը խստորեն հորդորում էր, միանգամից չօգտագործել ալոեի տերևները, այլ կտրելուց հետո դնել ափսեի վրա և 10 օր պահել սառնարանում:
Տերևներն անպայման լվանալ տաք ջրով:
Հյութը կարելի է քամել, և՜ հյութաքամաչի շնորհիվ, և՜ ձեռքով՝ շղարշի միջոցով:
Ստամոքսի գրգռումից խուսափելու նպատակով, խորհուրդ չի՜ տրվում ալոեի հիմքով բուժանյութներն օգտագործել անընդմեջ: Խորհուրդ է տրվում ալոեի բուժանյութերն օգտագործել 2 շաբաթ, այուհետև 1 ամիս ընդմիջումից հետո, ընդունման կուրսը վերսկսել նորից: